İçindekiler
İnternet üzerindeki kötü niyetli işlemlerden biri olarak adlandırılan ddos saldırısı internet bağlantısı bulunan bilgisayara veya diğer cihazlara çok fazla zarar vermektedir. Dağıtılmış hizmet reddi adı da verilen bu saldırıda bir hizmet veya bir sunucu hedefe alınmaktadır. Bu hedefe alınan sunucunun internet bağlantısı sırasındaki trafik ve sistemin altyapısı bozulur. Bu bozulmaya kötü niyetli yazılımlar sebep olmaktadır. Ddos saldırısı nasıl yapılır şeklinde bir soru sorulduğunda buna cevap verebilmek için öncelikle bu saldırının ne kadar önemli bir saldırı olduğu hakkında bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Bu saldırıda hedefte bulunan bilgisayarın sistemi kullanılarak saldırı gerçekleştirilir. Bu saldırıda internet bağlantısının yapılmasında sıkıntılar yaşanmaktadır.
Ddos Saldırısı Nasıl Yapılır ve Neden Yapılır?
Öncelikle ddos saldırısının yapıldığı alanları bilmek gerekmektedir. Bu saldırı bir sunucunun bir ağın veya bir hizmetin internet üzerinden yapılan işlemlerinde trafik meydana getirilerek bu hizmetin amacına ulaşmasına engel olunmaktadır. Bu saldırı çok yoğun ama düzenli akan bir trafiğin alt üst edilmesi ve araçların gidecekleri yere gidememesine benzetilmektedir. Bu saldırının nerelere yapıldığının bilinmesinin ardından Ddos saldırısı nasıl yapılır sorusunun cevabı araştırılmalıdır.
Bu saldırının yapılması ve hedefine ulaşması için öncelikle saldırıyı yapacak olan saldırganın çevrimiçi makinelere ulaşması gerekmektedir. Çevrimiçi makinelerin ağını ele geçiren bu saldırgan aynı zamanda ağın kontrolünü de ele geçirir. Bu saldırı ile birlikte o ağda bulunan tüm bilgisayarlar ve ağ için kullanılan bağlantılı makineler birer hedef haline gelir. Saldırgan bu bilgisayarlara ve makinelere bulaşır ve onları birer zombi haline getirir. Bu saldırıları düzenleyen ve botnet adı verilen saldırganlar ağı ve bilgisayarları uzaktan kumanda ederler.
Ddos Saldırısı Nasıl Yapılır ve Çeşitleri
Ağ veya sistem üzerinde hakimiyet kuran botnet yani saldırgan bu yolla tüm botlara talimatlar göndererek bu makineler üzerinde hakimiyetini devam ettirir. Bu hedef alma işinde cihazın internet bağlantısı için kullanılan IP adresinin çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Bir IP adresi botnet tarafı dan hedef tahtasına konulduğunda bu sunucu ve ağın kapasitesini zorlayacak mesajlar göndermeye başlar. Bu mesajlar ile trafik sıkışmaya ve normalden farklı seyretmeye başlar. İşte bu aşamadan sonra sistem normal işlem yapmayı reddeder.
Bu ddos saldırılarının yapılmasına sebep olan sistemler oldukça karmaşık gibi görünse de ağ bağlantısı ve sunucu sistemini bilenler için çok da karmaşık değildir. Ddos saldırılarının en yaygın olan türü OSI modeli 7 katmandan oluşan saldırılardır. Bu saldırıların her biri ağdaki farklı bilgisayar için kat kat işlem yapmak üzere tasarlanmıştır.