Facebook Hesap Silme

Şu sıralar çok sayıda insan Facebook hesabını kalıcı olarak silmenin yollarını merak ediyor. Sisteme yenilik veren ve her geçen gün kullanım oranı artan Facebook sosyal medya platformunda bazı kullanıcılar kalıcı olarak hesabını kapatmak istiyor.

Kullanılan sistem üzerinde net bir bilgi bulunmadığından hesap kaldırma işlemi Facebook platformu üzerinden birkaç dakikada uygulanabilir. Yazımızı okuyarak konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Facebook Hesap Silme İşlemi

Facebook hesabınızı kalıcı olarak kapatmadan önce Facebook hesabınıza giriş yaparak bilgilerinizin kopyasını almanız yararınıza olacaktır. Ocalus kullanıcıları, hesaplarına giriş yapmak için Facebook’u kullanıyorsa Ocalus üzerindeki bilgilerini kopyalamalıdır. Bunun sebebi Facebook hesabınızı sildikten sonra hiçbir bilgi ve veriyi geri getirememenizdir. Hesabı kalıcı olarak silme adımları şunlardır:

  • Facebook’un sağ köşesindeki ok simgesine tıklayın.
  • Ardından “ayarlar ve gizlilik” seçeneğini seçin ve ayarlar bölümüne tıklayın.
  • Sol sütunda yer alan Facebook bilgileri bölümüne tıklayın.
  • Ardından dondurma ve silme kısmına girin.
  • Sonrasında “hesabımı kalıcı olarak sil” kısmını seçin ve hemen ardından “hesabı silme işlemine devam et” bölümünü seçin.
  • Son olarak hesabımı sil e tıklayın ve şifrenizi girerek devam edin.

Facebook Silme İşlemi İptal Edilebilir mi?

Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmiş ancak daha sonrasında pişman olmuş bir kişiyseniz hesabınızın yok olmadığını bilmelisiniz. Kalıcı olarak sildiğinizi düşündüğünüz hesabınızı geri döndürmek mümkün. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konu, kalıcı silme işleminin üzerinde bir ay geçmemesi.

Önemli Uyarı

30 ayın ardından size ait hesap ve hesapta yer alan bütün bilgiler tamamen silinir; bu durumda 30 günün sonunda döndürme şansınız yok olur. Hesabınızın Facebook sunucularından silinmesi tam olarak 90 günü bulabilir. Bunun sebebi ise yazılım hatası, afet ve benzeri durumlar için bulundurulan depolama alanlarının yer almasıdır. Sizden bağımsız ilerleyen bu sürecin 30 günden sonra geri dönüşü olmadığından hesabı silmeden önce emin olmanızda fayda var.

Facebook Hesabımı Kalıcı Olarak Silersem Ne Olur?

Hesabınızı kalıcı olarak silmeniz halinde hesabınızı yeniden etkinleştiremezsiniz. Öte yandan size ait olan tüm veriler; fotoğraf, video, gönderi, profil ve tarafınızdan eklenen diğer her şey kalıcı olarak silinir.

Facebook hesabınızı silmeniz ile birlikte elbette ki Facebook Messenger’ı kullanamazsınız. Ek olarak Spotify ve benzeri diğer uygulamalara girişiniz eğer öncesinde Facebook kullanarak giriyorsanız mümkün olmaz. Buradaki hesaplarınızı kurtarabilmeniz için uygulama yetkilileri ile iletişime geçmeniz gerekebilir.

Öte yandan arkadaşlarınıza göndermiş olduğunuz mesajlar gibi verilerin silinmesinin ardından bu mesaj ve verilerin arkadaşlarınızda silinmesi mümkün değildir. Kopyaları arkadaşlarınızdan daha sonrasında talep edebilirsiniz.

Facebook Hesap Dondurma

Pek çok kişi sosyal medya hesaplarından zaman zaman sıkılabilir. Bu hesapları kalıcı olarak silmek yerine bir süre kullanıma ara vermeye karar verebilir. Bu gibi durumlarda hesabınızı dondurmayı deneyebilirsiniz.

Facebook’un sağladığı dondurma seçeneğini kullanarak size ait hesabı dondurarak istediğiniz an geri açabilirsiniz. Bunun için 30 günlük süreyi dikkate almanıza gerek yoktur. Dilediğiniz an dondurma işlemini uyguladığınız hesabı tekrar kullanıma açabilir ve kullanmaya devam edebilirsiniz.

Hesap dondurma işlemi, hesabı kalıcı olarak silme işleminden daha avantajlı olmakla birlikte kalıcı silme işleminde olduğu gibi birkaç basit adımda uygulama üzerinden kaldırılabilir.

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.