Facebook Hesap Silme

İnternetin insan hayatında kendisine yer bulmasıyla birlikte, sosyal medya platformları da onun peşi sıra gelmiştir. Sosyal medya en temel anlamıyla, kişilerin birbiri ile etkileşim kurmalarına olanak tanıyan, eş zamanlı haberleşmeyi mümkün kılan web siteleri ve bunların uzantılarıdır. Günümüzde kullanılan belli başlı sosyal medya platformları arasında Facebook, Twitter, Instagram ve Whatsapp gelmektedir.

Bu uygulamalar sayesinde kişiler birbirlerinin görebileceği şekilde paylaşımlar yapabilmektedir. Ayrıca eş zamanlı olarak sohbet etmeye ve yeni arkadaşlar edinmeye de imkân tanıyan bu uygulamalar, özellikle gençler tarafından yoğun biçimde kullanılmaktadır. Ancak zaman zaman bu platformları kullanmaktan yorulan ve bir süreliğine uzaklaşmak isteyen kişiler de bulunabilmektedir. Bu durumda kişilerin karşısına izleyebilecekleri iki yol çıkmaktadır. Bunlardan birisi, geçici bir süreliğine hesaplarını kapatmak; diğeri ise kalıcı olarak hesaplarını silmektir.

Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olan Facebook, dünyanın her yerinde milyarlarca insanın birbiri ile bağlantı kurmasını sağlamaktadır. Her geçen gün daha farklı özellikleri ve güncellemeleri ile kullanıcılar açısından daha tercih edilebilir bir platform olmak için çaba göstermektedir. Uzun süre Facebook kullanan ve bir süre uzak kalmak isteyen kişiler için ise hesap dondurma ya da hesap silme özelliklerini sağlamaktadır.

Facebook hesabını tamamen silmek, silme butonuna tıkladıktan sonra 14 gün içinde gerçekleşmektedir. Bu 14 gün içerisinde kişi herhangi bir şekilde hesabını ziyaret etmemelidir. Aksi halde silme işlemi iptal edilecektir. Hesap silme işlemi gayet basit bir işlemdir. Silme işlemi için öncelikle “ayarlar” menüsüne gidilir. Buradan Faceook bilgilerin yazan başlığa girilir. Bu kısımda “dondurma ve silme” diye bir başlık bulunmaktadır. Kullanıcılar buraya girerek silme işlemlerini yapabilmektedir.

Mobil Uygulamalar Kaldırılmalı

Facebook hesabını tamamen silmek isteyen kişilerin, telefonlarından bu platformun mobil uygulamasını da kaldırması gerekmektedir. Zira hesap silme işleminin tamamlanması için 14 günlük bekleme süresi bulunmaktadır. Bu süre içerisinde Facebook’a girmek, silme işleminin iptal edilmesine neden olacaktır. İnsanlar cep telefonlarında el alışkanlığı olarak bazen uygulamaya tıklayabilmektedir. Bu durum da silme işleminin geri alınmasına yol açmaktadır. Ayrıca zaten hesap tamamen silineceği için uygulamaya da ihtiyaç bulunmamaktadır. Bu nedenle de, silme işlemi ile ilgili komutun verilmesinden önce, uygulamanın silinmesi yerinde olacaktır.

Geri Dönüşü Yok

Facebook hesabını silmek isteyen kişiler bilmelidir ki, bu işlemin geri dönüşü bulunmamaktadır. Yani belirli bir süre sonra hesabınızı yeniden açmak isterseniz, bunun mümkün olmadığını bilmeniz gerekmektedir. Eğer daha sonra açmayı düşünüyorsanız, hesabınızı silmek yerine dondurmak daha mantıklı olacaktır. Bu durumda dilediğiniz zaman hesabınızı yeniden aktif hale getirerek kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bazı Bilgiler Kalabilir

Hesap silme işlemi, yalnızca işlemi yapan kişinin hesabını kapatmaktadır. Ancak kişinin etkileşimde bulunduğu kişiler ile girmiş olduğu etkileşimler, silme işlemine dâhil edilmemektedir. Yani bir kişi ile mesajlaştığınız zaman, hesabınızı silseniz bile, mesajlarınızın bir kopyası silmediği sürede karşıdaki kişide kalabilmektedir. Sizin hesabınızı silmiş olmanız, onda bulunan mesajlar açısından bir değişiklik sağlamamaktadır. Ayrıca hesap silen kişi, herhangi bir grupta ya da sayfada tek başına yönetici ise, hesap silme işlemi ile birlikte sayfası ya da grubu da silinmektedir.

 

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.