Instagram’da Son Görülme Nasıl Kapatılır?

Instagram’da gelen yeni özellik ile birlikte kullanıcıların en son ne zaman uygulamayı kullandığı görülürken son görülme olarak adlandırılan bu özellik kullanıcılar tarafından kapatılabiliyor. Bu nedenle bu özelliği kullanmak istemeyen kullanıcılar, Instagram’da son görülme nasıl kapatılır rehberi sayesinde kolay bir şekilde bu özelliği kapsam dışı bırakabilir.

Instagram’da Son Görülme Nasıl Kapatılır, Neler Yapılmalıdır?

Instagram’da son görülme özelliğinin kapalı duruma gelebilmesi adına öncelikli olarak Instagram uygulamasının açılması ve ardından üyelik bilgileri ile giriş yapılması gerekir. Bu işlemlerin ardından uygulamadaki ayarlar bölümünü açarak en altta yer alan hareket durumunu göster seçeneğine ulaşıl olması gerekiyor. Hareket durumunu göster bölümü, kişilerin son görülme bilgilerini kullanıcılar ile paylaşmayı ifade etmektedir. Bu nedenle hareket durumunu göster seçeneğinin devre dışı bırakılması ile birlikte son görülme özelliği de kapatılmış olacaktır.

Instagram’da Son Görülme Ayarlamaları

Instagram’da son görülme nasıl kapatılır konusunda kişilerin bu adımları takip etmesi yeterli olacaktır. Hem Android hem de iOS işletim sisteminde benzer şekilde gerçekleştirilebilecek bu ayarlar sayesinde kişilerin gizli bir şekilde Instagram kullanabilmesi mümkün olacaktır. Fakat kullanıcıların bu aşamada dikkat etmesi gereken önemli detay Instagram’da kapatılan bu özellik sonrasında diğer kişilerin de son görülme bilgileri kapalı duruma gelecek ve bu bilgiler hiçbir şekilde alınamayacaktır.

Instagram’da Son Görülme Ayarlarını Geri Yükleme

Kullanıcılar bu ayarlamalar sonrasında mevcut durumdan hoşnut kalmazsa yine Instagram ayarlar bölümü üzerinden kolay bir şekilde kişiselleştirme yaparak ayarları eski haline döndürme imkânına sahiptir. Bu bakımdan tamamen kullanıcı tercihine bırakılmış olan son görülme için herhangi bir endişe duyulması yersizdir. Uygulamada mevcut son görülme özelliği sadece Instagram için sınırlı olmadığı gibi WhatsApp gibi pek çok farklı uygulamada da benzer şekilde bir işleve sahiptir. Instagram’da son görülme ayarlamalar yapıldığı halde hata yaşanıyor ve son görülme bilgileri paylaşılıyorsa kullanıcıların uygulama üzerinden yeniden işlem yatması gerekebilir.

İşlemler Sırasında Hata Yaşanırsa

Yanlışlıkla, yapılmayan ayarlarla ile bu tip hatalar görülebilir. Fakat tüm doğru ayarlara rağmen hala son görülme bilgileri paylaşılıyorsa bu tip durumlarda uygulamanın silinmesi ve yeniden kurulması önerilmektedir. Böylece tüm ayarlar standart bir şekilde uygulama ile telefona geleceği gibi yapacağınız son görülme ayarlamaları ile birlikte mevcut sorunların giderip giderilmediği kontrol edebilirsiniz. Instagram yönetimi tarafından yapılan paylaşımlarda da ayarlar üzerinden kullanıcıların kolay bir şekilde bu özelliği kontrol altına alınacağı belirtildiğinden dolayı kullanıcıların bu tip değişiklikleri yaparken zorlanmaması ve kolay bir şekilde özelliği aktif hale getirip, pasif hale getirme imkanı olacağı belirtiliyor.

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.